N.V. Het Havengebouw Amsterdam

Klantomschrijving

Het Havengebouw Amsterdam maakt deel uit van Port of Amsterdam van de regio ‘Zeehavens Amsterdam’. Bestaande uit de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en Velsen/IJmuiden.
Het kantoorgebouw bevindt zich aan De Ruijterkade, een prominente locatie aan het IJ. In het gebouw is o.a. het hoofdkantoor van Port of Amsterdam gevestigd en het hoofdkantoor gevestigd van zorgaanbieder Cordaan.

Port of Amsterdam wil in 2030 uitgroeien tot een dynamische internationale metropoolhaven, om zo te blijven behoren tot de top van Europese havens.
Om aan de top te blijven is het belangrijk dat naast de havens ook de bedrijfsgebouwen uitgerust worden met de nieuwste technologie.

Projectomschrijving

Totale controle met één app.

Tijdens de renovatie hebben wij het gebouw voorzien van het state-of-the-art Control4 systeem, waardoor het hele gebouw te bedienen is met een app. Control4 is het overkoepelende systeem waaronder de toegangscontrole, het alarmsysteem en de narrowcasting met bijbehorende schermen vallen.
Het systeem draait op het door ons aangeleverde domotica-netwerk: een gescheiden, en daardoor veilig netwerk voor alle OIT devices.

Op de dertiende verdieping is de vergaderzaal uitgerust met het ClickShare-systeem. Wij hebben de volledige installatie op ons genomen en meerdere instructieschermen geleverd, die wij hebben voorzien van een ClickShare interface met de huisstijl van Port of Amsterdam.
Met ClickShare wordt het delen van informatie tijdens vergaderingen eenvoudiger dan ooit. Eén klik en uw presentatie verschijnt op het scherm. 

Naast het Control4 Systeem is het bedrijfsverzamelgebouw recent voorzien van een digitaal bezoekersregistratiesysteem. Dit systeem biedt het gebouw veiligheid, controle en efficiëntie. Bezoekers kunnen zich met dit systeem bij binnenkomst eenvoudig digitaal aan- en afmelden. Ook krijgt de desbetreffende medewerker gelijk een melding dat een bezoeker aanwezig is. In geval van calamiteiten, krijgen de medewerkers direct een overzicht op hun eigen device, bijvoorbeeld via hun smartphone of tablet, van alle bezoekers die op dat moment aanwezig zijn in het gebouw.

Klant
Havengebouw

Locatie
Amsterdam

Datum
2014 – Heden

Geleverde diensten:

  • A/V Systemen
  • Bezoekersregistratiesysteem
  • ClickShare instructiescherm
  • Control4
  • Draadloos presenteren
  • IP Camerasystemen
  • Narrowcasting