Beveiliging

Bij IT-Building staat veiligheid voorop. Met de juiste systemen zorgen wij dat uw gebouw op een slimme manier beveiligd wordt.

24/7 in control

De behoefte aan veiligheid, beveiliging, beheersbaarheid en gebruiksgemak in gebouwen neemt toe. Mensen worden kritischer, hebben hogere verwachtingen en stellen meer eisen aan de functionaliteit van een deur. Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar in de markt van mechanische naar elektromechanische deuroplossingen. Door een enorme ontwikkeling van IT worden systemen meer geïntegreerd in beveiligingsoplossingen.

Wat is toegangscontrole?
Toegangscontrole is het geautoriseerd en gecontroleerd toegang verlenen aan gebruikers van een gebouw of organisatie. U kunt eenvoudig en op elk moment een overzicht krijgen van alle mensen die zich in een bepaalde ruimte bevinden. Realtime op het beeldscherm of als een overzichtelijk rapport, het stelt de gebruiker in staat om in een oogopslag actuele informatie tot zich te nemen. In geval van nood, kan dus snel een helder overzicht verkregen worden.

De voordelen van online toegangscontrole

  • Hoge mate van veiligheid, ook veiligheid voor werknemers en eigendommen.
  • Flexibele controle door toegangsautorisatie.
  • Gebruiksvriendelijkheid: toegangsbeheer vanachter uw computer. 
  • Tijdsregistratie van medewerkers mogelijk.
  • Bij sleutelverlies hoeven er geen sleutels worden vervangen.

Een compleet overzicht

Een compleet overzicht van alle sloten en in -en uitgaande bezoekers van uw gebouw. Door middel van het beheersysteem kunt u realtime meekijken. Ook kunt u elke gebruiker en/of bezoeker de gewenste rechten geven. Op deze manier bent u totaal in controle en blijft ook de veiligheid gewaarborgd.

Paxton NET2 beheersomgeving

Online toegangscontrolepoorten

Schaalbaar en betrouwbaar

De online toegangscontrolesystemen van IT Building zijn zeer schaalbaar. U kunt ten alle tijden extra sloten aan het systeem toevoegen. Daarnaast is het ook mogelijk om een geheel nieuwe locatie met de daarbij horende toegangscontrole toe te voegen aan het bestaande systeem. Op deze manier word er gebruik gemaakt van één slim systeem voor alle locaties. Naast gebruiksvriendelijkheid staat veiligheid centraal bij IT Building. Al onze systemen zijn daarom gecertificeerd.

Professionele videobewaking

Videobewaking geeft gebruikers de mogelijkheid om situaties en incidenten vanaf externe locaties effectief te beoordelen en daarop direct te reageren.

IT Building kan deze kwaliteit aanbieden door de integratie van IP-camera’s. Door het integreren van deze systemen binnen een gebouw kunnen er snel passende maatregelen worden genomen, wanneer dit nodig is.

Video kan namelijk vooraf worden geconfigureerd waardoor een gebeurtenis direct verschijnt vanaf de cameraschermen op een videoscherm. Hierdoor kan men binnen enkele seconden beelden tonen van een specifiek voorval, zoals een inbraaksignaal of een verificatieverzoek.

Naast uitstekend beeldkwaliteit kunnen de videobeelden worden gebruikt door verschillende toepassingen op verschillende locaties. Met de IP-camera’s biedt IT Building een totaaloplossing op het gebied van beveiliging. Vanaf diverse locaties kunnen videobeelden worden bekeken en worden beheerd door de securitymanager van een gebouw.

Naast goede sloten en andere preventiemiddelen is het van belang dat u als eigenaar of beheerder van een gebouw beschikt over een alarmsysteem.

Het installeren van een alarmsysteem in uw gebouw zal zowel preventief als bij een werkelijke inbraakpoging werken. Een alarmsysteem schrikt inbrekers af, waardoor zij liever een ander pand kiezenwaar ze onopgemerkt te werk kunnen gaan. Mocht er wel sprake zijn van een echte inbraakpoging, dan zal de alarminstallatie een telefonische melding geven zodat u meteen op de hoogte bent van de inbraakpoging.

De moderne receptie

Ten behoeve van de optimale veiligheid, is het ook van belang dat bezoekers geregistreerd staan in het systeem. IT Building maakt het mogelijk om bezoekers vooraf te registreren.

Een bezoekersregistratie systeem zorgt ervoor dat elke bezoekers efficiënt door het aanmeldproces wordt geleid. Met een bezoekersregistratiesystemen worden al uw bedrijfsbezoekers eenvoudig digitaal aangemeld. Als een calamiteit of ontruiming plaatsvindt, heeft u altijd een actueel overzicht van de aanwezige bezoekers in uw gebouw op uw smartphone, tablet of laptop.

Bezoekersregistratie-plicht

Veel bedrijven hebben een bezoekersregistratie-plicht volgens ISO-9001, ISO-22000 en HACCP. Er dient een logboek te zijn en bezoekers moeten akkoord gaan met de veiligheidsvoorschriften

Met de bezoekersregistratiesystemen van IT Building voldoet u aan deze voorwaarden. Het bezoek wordt digitaal geregistreerd, desgewenst met foto. Deze registratie is online inzichtelijk en koppelbaar met software. Bezoekers hebben geen inzicht in andere bezoekersgegevens waardoor de privacy volledig is gewaarborgd.

Daarnaast is het mogelijk om bezoekers een vereiste en geheel zelf samengestelde Non-disclosure agreement (NDA) te laten tekenen. Op deze manier staat u altijd in uw recht bij eventuele calamiteiten.

Beheersomgeving en analytics

Met de online beheersomgeving heb je direct real-time inzage van al je bezoekers. Op deze manier weet je altijd wie er zich in het gebouw bevindt. 

Het bezoekersregistratiesysteem houd verschillende data bij. Denk hierbij aan het aantal bezoekers per week/maand en bezettingsgraad per uur. Ook is het mogelijk om verschillende administratie-rollen toe te kennen aan verschillende gebruikers. Op deze manier heeft de gebruiker alleen inzage in wat voor de gebruiker van belang is.

Bezoekerspassen en toegangscontrole

Het is belangrijk om te weten wie er aanwezig is in uw gebouw. Met het bezoekerregistratiesysteem van IT Building is het mogelijk om bezoekerspassen uit te printen.

Het systeem print realtime de bezoekerspassen uit door middel van de bijgeleverde passenprinter. Op de bezoekerspas staat de naam van de bezoeker inclusief de foto. De bezoeker draagt vervolgens de pas op zijn of haar borst, op deze manier ziet iedereen dat de bezoeker geautoriseerd is binnen het gebouw.

De bezoekerpas is geheel naar eigen wens en in eigen huisstijl vorm te geven.

Toegang verkrijgen met uw bezoekerspas? IT Building biedt een slimme koppeling tussen het bezoekersregistratiesysteem en het toegangscontrole systeem.

IT Building biedt een naadloze koppeling tussen het bezoekersregistratiesysteem en het aanwezige toegangscontrolesysteem binnen het gebouw.

Door de bezoekerpassen te voorzien van een RFID chip kan de bezoekerpas gebruikt worden om toegang te krijgen binnen de toegewezen locaties binnen het gebouw.

Veiligheid staat bij ons boven alles!

‘Het belangrijkste voor ons is de veiligheid van het pand. Gebouw gebondensystemen moeten veilig worden gekoppeld aan de IT-Infrastructuur.’

Jimmy de Vos

Security specialist