Beveiliging

Bij IT Building staat veiligheid voorop. Met de juiste systemen zorgen wij dat uw gebouw op een slimme manier beveiligd wordt.

24/7 in control

De behoefte aan veiligheid, beveiliging, beheersbaarheid en gebruiksgemak in gebouwen neemt toe. Mensen worden kritischer, hebben hogere verwachtingen en stellen meer eisen aan de functionaliteit van een deur. Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar in de markt van mechanische naar elektromechanische deuroplossingen. Door een enorme ontwikkeling van IT worden systemen meer geïntegreerd in beveiligingsoplossingen.

Wat is toegangscontrole?
Toegangscontrole is het geautoriseerd en gecontroleerd toegang verlenen aan gebruikers van een gebouw of organisatie. U kunt eenvoudig en op elk moment een overzicht krijgen van alle mensen die zich in een bepaalde ruimte bevinden. Realtime op het beeldscherm of als een overzichtelijk rapport, het stelt de gebruiker in staat om in een oogopslag actuele informatie tot zich te nemen. In geval van nood kan er direct een helder overzicht verkregen worden.

De voordelen van online toegangscontrole

  • Hoge mate van veiligheid, ook veiligheid voor werknemers en eigendommen.
  • Flexibele controle door toegangsautorisatie.
  • Gebruiksvriendelijkheid: toegangsbeheer vanachter uw computer. 
  • Tijdsregistratie van medewerkers mogelijk.
  • Bij sleutelverlies hoeven er geen sleutels worden vervangen.

Een compleet overzicht

Een compleet overzicht van alle sloten en in- en uitgaande bezoekers van uw gebouw. Door middel van het beheersysteem kunt u realtime meekijken. Ook kunt u elke gebruiker en/of bezoeker de gewenste rechten geven. Op deze manier bent u totaal in controle en blijft ook de veiligheid gewaarborgd.

Paxton NET2 beheersomgeving

Online toegangscontrolepoorten

Schaalbaar en betrouwbaar

De online toegangscontrolesystemen van IT Building zijn zeer schaalbaar. U kunt te allen tijde extra sloten aan het systeem toevoegen. Daarnaast is het ook mogelijk om een geheel nieuwe locatie met de daarbij horende toegangscontrole toe te voegen aan het bestaande systeem. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van één slim systeem voor alle locaties. Naast gebruiksvriendelijkheid staat veiligheid centraal bij IT Building. Al onze systemen zijn daarom gecertificeerd.

Professionele videobewaking

Videobewaking geeft gebruikers de mogelijkheid om situaties en incidenten vanaf externe locaties effectief te beoordelen en daarop direct te reageren.

IT Building kan deze kwaliteit aanbieden door de integratie van IP-camera’s. Door het integreren van deze systemen binnen een gebouw kunnen er, indien nodig, snel passende maatregelen worden genomen.

Videobewaking kan namelijk vooraf worden geconfigureerd waardoor een gebeurtenis direct verschijnt vanaf de cameraschermen op een videoscherm. Hierdoor kan men binnen enkele seconden beelden tonen van een specifiek voorval, zoals een inbraaksignaal of een verificatieverzoek.

Naast uitstekend beeldkwaliteit kunnen de videobeelden worden gebruikt door verschillende toepassingen op verschillende locaties. Met de IP-camera’s biedt IT Building een totaaloplossing op het gebied van beveiliging. Vanaf diverse locaties kunnen videobeelden worden bekeken en worden beheerd door de securitymanager van een gebouw.

Naast goede sloten en andere preventiemiddelen is het van belang dat u als eigenaar of beheerder van een gebouw beschikt over een alarmsysteem.

Het installeren van een alarmsysteem in uw gebouw zal zowel preventief als bij een werkelijke inbraakpoging werken. Een alarmsysteem schrikt inbrekers af, waardoor zij liever een ander pand kiezenwaar ze onopgemerkt te werk kunnen gaan. Mocht er wel sprake zijn van een echte inbraakpoging, dan zal de alarminstallatie een telefonische melding geven zodat u meteen op de hoogte bent van de inbraakpoging.

De moderne receptie

Als bedrijf is een goede eerste indruk belangrijk. Een bezoekersregistratiesysteem vervangt handwerk en zorgt ervoor dat uw bezoekers op een efficiënte manier door het aanmeldproces worden geleid.

Wanneer een bezoeker zich heeft aangemeld krijgt de betreffende medewerker direct een sms. Daarnaast geeft het systeem in geval van nood een goed overzicht op uw smartphone of tablet van alle bezoekers die op dat moment aanwezig zijn. Het bezoekersregistratiesysteem is snel en eenvoudig en geeft een professionele uitstraling door het systeem geheel aan te passen in uw huisstijl.

Bezoekersregistratie-plicht

Veel bedrijven hebben een bezoekersregistratie-plicht volgens ISO-9001, ISO- 22000 en HACCP. Er dient een logboek te zijn en bezoekers moeten akkoord gaan met de veiligheidsvoorschriften

Het bezoekersregistratiesystem van IT Building voldoet aan deze voorwaarden. De bezoekers worden digitaal geregistreerd, desgewenst met een foto. U heeft online inzicht in deze registratie en daarnaast is het mogelijk om dit te koppelen met de gebouwgebonden systemen. Bezoekers hebben geen inzicht in andere bezoekersgegevens waardoor de privacy volledig is gewaarborgd.

Het is belangrijk om bezoekers een vereiste en geheel zelf samengestelde Non-disclosure agreement (NDA) te laten tekenen. Op deze manier staat u altijd in uw recht bij eventuele calamiteiten.

Beheersomgeving en analytics

Met de online beheersomgeving heeft u direct inzage in de gegevens van al uw bezoekers die zijn geregistreerd. Op deze manier weet u altijd wie zich in het gebouw bevindt.

Daarnaast houdt het bezoekersregistratiesysteem verschillende data bij. Denk hierbij aan het aantal bezoekers per week of maand en aan de bezettingsgraad per uur. Ook is het mogelijk om verschillende administratie rollen toe te kennen aan verschillende gebruikers. Op deze manier heeft de gebruiker alleen inzage in informatie die voor de gebruiker van belang is.

Bezoekerspassen en toegangscontrole

IT Building maakt het mogelijk om bezoekers vooraf te registreren. Met het bezoekersregistratiesysteem kunt u de bezoekerspas direct uitprinten nadat de bezoeker zich heeft aangemeld.

Zo is het voor een bedrijf in één opslag bekend of de bezoeker geautoriseerd is. De bezoekerspas kan in de eigen huisstijl van het bedrijf worden vormgegeven. Daarnaast is het belangrijk om te weten wie er aanwezig is in het gebouw, ook ten behoeve van de veiligheid van de medewerkers en de faciliteiten binnen het gebouw. Met dit systeem is het meteen duidelijk dat iemand ongeoorloofd in het gebouw is, indien hij geen bezoekerspas draagt.

Toegang verkrijgen met uw bezoekerspas? 

IT Building biedt een slimme, naadloze koppeling tussen het bezoekersregistratiesysteem en de aanwezige toegangscontrole binnen het gebouw.

Door de bezoekerspassen te voorzien van een RFID-chip, kan de bezoeker met deze pas toegang krijgen tot de toegewezen locaties binnen het gebouw.

Pakketbezorgmeldingen

Wordt uw receptie langzamerhand ook overbelast door het verwerken van de pakketjes die dagelijks worden bezorgd? Internetbestellingen zijn razend populair, ook onder uw medewerkers. Pakketjes worden door de bezorger afgeleverd bij de receptie, de receptie koppelt dit vervolgens door aan de desbetreffende medewerkers. Dit gaat vaak telefonisch en neemt veel tijd in beslag, vooral als de pakketjes niet meteen worden opgehaald.

Zou het niet handig zijn als de persoon die een pakketje in ontvangst neemt, met één scan de geadresseerde meteen op de hoogte brengt? Dit kan met het bezorgregistratiesysteem wat wij bij een aantal van onze klanten hebben geïmplementeerd.
Wanneer een nieuwe bezorging arriveert, gebruikt u de mobiele app om een ​​foto van het verzendetiket te maken. De rest gebeurt automatisch.

Nooit meer een pakket uit het oog verliezen

Elk pakketje wordt toegevoegd aan de delivery log. Hier in is met een oogopslag te zien welke pakketjes er zijn binnen gekomen en zijn opgehaald, sorteerbaard op datum en tijdstip. Dit voegt een laag van beveiliging toe aan het pakket-ophaal proces binnen uw organisatie.